Novitet u automobilima: Instrumentna ploča i infotainment u tri dimenzije!

Continental i Leia razvili su novi 3D sustav za automobile, koji će zahvaljujući tehnološkom proboju, u tri dimenzije vidjeti svi putnici u vozilima

Iz vašeg ekrana iskače veliki znak ‘stop’, iz vašeg navigacijskog uređaja uzdižu se nizovi zgrada… Ovim, pomalo dramatičnim rečenicama, Continental nas uvodi u svijet u kojem će se instrumentna ploča automobila i ekran infotainment sustava pretvoriti u 3D iskustvo, slično onom u kino dvoranama kad vam se čini da možete golim rukama obujmiti malog lavića u novom filmskom hitu. Treba li nam sve to? Pitanje ima i nema smisla. Naravno da nam ne treba jer su i sadašnji instrumenti savršeno čitki i naravno da nam treba jer u nama živi duh prvih Indijanaca, obožavatelja šarenih stakalaca koja su im bijelci velikodušno ustupali za hektare zemlje. Samo neka svijetli i neka je što razigranije!

Continental i Leia razvili su novi 3D sustav za automobile, koji će zahvaljujući tehnološkom proboju, u tri dimenzije vidjeti svi putnici u vozilima. Kažu da novi Lightfield ekran omogućuje pogled na objekte u čak osam perspektiva (što god vam to značilo). Leia i Continental razvili su potpuno novi svjetlosni vodič s nanotehnologijom. Efekt 3D izveden je pomoću specijalne metode ogiba svjetla kroz ekran infotainmenta ili instrumente ploče.

Naravno, obzirom da vozite, Continental i Leia potrudili su se da vam ne trebaju 3D naočale. Sudeći po razigranosti boja i oblika na promotivnoj fotografiji, prije nego što krenete na vožnju bit će dobro popiti neki lijek za smirenje… Sad čekamo da vam javimo u kojim će se automobilima pojaviti ovaj sustav.