Kontroverze: Tuner BMW-a, Alpina, tvrdi da će limitatori brzine i ograničenje brzine na Autobahnu dovesti do više nesreća!

U Alpini misle da će ta ograničenja dovesti do toga da će proizvođači automobila u svoja vozila ugrađivati ovjes lošije kvalitete

Može se reći da automatski limitatori i sve izvjesnije ograničenje brzine na njemačkim autocestama (gdje je na nekim dijelovima brzina neograničena) izazivaju velike kontroverze. Sad se javio BMW-ov tuner Alpina, koji tvrdi da će mu te mjere negativno utjecati na prodaju, ali i da će dovesti do većeg broja prometnih nesreća.

U Alpini misle da će ta ograničenja dovesti do toga da će proizvođači automobila u svoja vozila ugrađivati ovjes lošije kvalitete – ako nema velikih brzina, nema ni potrebe za ulaganjem u ovjes. Također, iz Alpine najavljuju da će proizvođači guma raditi nekvalitetnije proizvode s manje cestovnog gripa. Interes će im biti proizvoditi gume s niskim otporom kotrljanja i tvrđe smjese, koje će pomoći da vozila troše manje goriva, ali će negativno djelovati na upravljivost.

Naravno, sve ovo treba promatrati i iz perspektive Alpine, koje prodaje sportske, prerađene BMW-e.