Krimi-turizam: Uhićen je lopov koji je došao na Jadran provaljivati u automobile!

Policijski službenici temeljem sudskog naloga, pretražili su vozilo 38-godišnjaka te pronašli nekoliko tisuća eura i tri elektronička uređaja za daljinsko otključavanje elektroničkih brava vozila

Jedna zanimljiva vijest iz ‘crne kronike’ – o lopovu koji je provaljivao u automobila u Poreču. Porečka je policija uhitila 38-godišnjeg hrvatskog državljanina s boravištem u Njemačkoj i utvrdila osnovanu sumnju da je počinio deset kaznenih djela teške krađe. Naime, nakon što su zaredale provale u osobne automobile u ulici Molindrio u Poreču, policijski službenici poduzeli su niz radnji kako bi otkrili počinitelja. Opservacijom i zasjedama zamijetili su sumnjivo ponašanje muškarca koji je koristio osobno vozilo Audi A6, njemačkih registarskih oznaka, koji se zadržavao na parkiralištu te kad bi se uvjerio da su se vlasnici vozila udaljili, otključavao automobile daljinskim upravljačem, ulazio te tražio novac i vrijedne predmete.

U petak, 16. kolovoza oko 12 sati, policijski službenici, nakon što su zamijetili da je muškarac na isti način otključao šest osobnih automobila, sve stranih registarskih oznaka, a potom daljinskim uređajem otključao i Ford Focus, vlasništvo 35-godišnje mađarske državljanke, te iz pretinaca uzeo novac, uhitili su ga na izvršenju kaznenog djela. Kod 38-godišnjaka pronašli su uređaj za daljinsko otključavanje elektroničkih brava, tzv. jammer, kao i nekoliko stotina kuna koje je otuđio iz Forda. Iz ostalih šest osobnih automobila osumnjičeni nije ništa otuđio obzirom oštećeni u vozilu nisu ostavili novac ni vrijedne predmete.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici utvrdili su da je 38-godišnjak u vremenskom razdoblju od 12. do 16. kolovoza u ulici Molindrio u Poreču, na isti način otključao još tri osobna automobila. Prvi na meti bio je VW Turan, njemačke registarske oznake, kojeg je „jammerom“ otključao 12. kolovoza u popodnevnim satima i na štetu 45-godišnjeg Nijemca otuđio više stotina eura. Sljedeći dan, 13. kolovoza također u popodnevnim satima, na isti način otključao je bravu na  Ford C Maxu te iz prednjeg pretinca na štetu 46-godišnjeg Austrijanca otuđio više stotina kuna. U četvrtak, 15. kolovoza u istoj ulici otključao je Škodu Roomster te na štetu 36-godišnjeg Nijemca otuđio više stotina eura.

Policijski službenici temeljem sudskog naloga, pretražili su vozilo 38-godišnjaka te pronašli nekoliko tisuća eura i tri elektronička uređaja za daljinsko otključavanje elektroničkih brava vozila kao i razne osobne dokumente čije se porijeklo još utvrđuje.

Osumnjičeni je danas, 17. kolovoza predan pritvorskom nadzorniku PU istarske dok je državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava za deset kaznenih djela teške krađe provaljivanjem.
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.