Volkswagenov direktor bi kupio dionice Tesle?

Diessova ideja je kupiti udjel u američkoj kompaniji kako bi Volkswagen požnjeo dio znanja koja Tesla ima na području razvoja baterija i softvera za automobile

Tesla je zanimljiva mnogima pa i tradicionalnim proizvođačima automobila. Pojavila se vijest da bi direktor Volkswagena Herbert Diess uložio dio kapitala te tvrtke u Teslu, proizvođača električnih automobila. Diessova ideja je kupiti udjel u američkoj kompaniji kako bi Volkswagen požnjeo dio znanja koja Tesla ima na području razvoja baterija i softvera. Velika prepreka na tom putu su Naši i vaši, dvije obitelji koje kontroliraju Volkswagen, Piechovi i Porscheovi.

Procjena je da VW ima raspoloživa financijska sredstva, ali čak i gospodarski analitičari ne vide dovoljno opravdan razlog da se pokuša licitirati za cijelu tvrtku. Procjena je da Tesla vrijedi oko 30 milijardi dolara. Vidjet ćemo kako napreduju ove ideje. Iz Volkswagena su demantirali interes, ali nikad se ne zna. Obično to krene polako, stidljivim najavama, a završi igrom velikih brojki… Ponekad i u suzama.