LM002: Neshvaćeni Lamborghinijev vojni ekspres!

Lambo ga je prvotno Švicarcima, kojima je to bila apsurdna situacija s obzirom na to da bi cijelu državu prešli za 6,5 sekundi zahvaljujući potencijalu V12 motora iz Countacha s 450 KS

Jeep i Land Rover postavili su temelje terenskih vozila sa stalnim pogonom, a postali su ujedno i nezaobilazno sredstvo ratovanja širom svijeta. Ferrucio Lamborghini bio je sin farmera, ali umjesto rada motikom preferirao je tehnologiju. Zaradu na traktorima odlučio je kapitalizirati na automobilima, a jedan od projekata s kojim je želio dodatno diversificirati poslovanje je SUV Lamborghini LM002 (Lamborghini Militaria).

Ferrucio je imao intenciju prodavati ga vojsci. Ponudio ga je prvotno Švicarcima, kojima je to bila apsurdna situacija s obzirom na to da bi cijelu državu prešli za 6,5 sekundi zahvaljujući potencijalu V12 motora iz Countacha s 450 KS!

Pri testiranju u američkoj vojsci ekipa ga je u potpunosti uništila nenaviknuta na toliki potencijal motora i ručni mjenjač. Drugi primjerak koji su uništili pripadao je svojedobno Udayu Husseinu, na kojem su američki vojnici demonstrirali snagu autobombe u Iraku. Luksuzni LM002 nije ostvario vojnu karijeru, a između 1986. i 1990. proizveden je svega 301 primjerak. Današnji Urus će sigurno biti bolje sreće jer prodaja ide odlično, ali nikad više neće biti automobila poput sirovog LM002.