Blindirani X5: U strahu je veliki BMW!

Ugrađeni su u BMW paneli od čelika visoke čvrstoće u vrata, nosače i krov. Prozori su ojačani 30-milimetarskim staklom

Povremeno se i u nas zapuca, a u domaćim medijima povremeno možete pročitati o napadima na kontroverzne poduzetnike, široj javnosti nepoznate sportaše ili općenito ljude za koje nerijetko čujete prvi put. Njima je BMW pripremio blindirani X5. Na svaku dugu cijev će u budućnosti gledati sa smiješkom, a eksploziju ručne bombe će protumačiti samo kao intenzivnije želučane poteškoće.

SUV BMW X5 Protection VR6 otporan je na pješačko naoružanje, a izdržat će i eksploziju 15 kilograma TNT-a na udaljenosti četiri metra. Kako su u BMW-u postigli tu razinu zaštite? Ugradili su panele od čelika visoke čvrstoće u vrata, nosače i krov. Dodatne ploče aluminija čuvaju podnicu i prtljažnik, a prozori su ojačani 30-milimetarskim staklom. Želite li još više, podnica može biti deblja te će izdržati i atak ručnom granatom. Napadači s dronovima također neće proći jer krov može izdržati eksploziju 200 grama eksploziva C4.

Ispod poklopca motora je V8 s 530 KS, koji ubrzava do 100 km/h za 5.9 sekundi. Gume imaju bočna ojačanja pa s njima možete nastaviti vožnju čak i ako su probušene, a poseban pokrov čuva rezervoar goriva. X5 ima i interkom pa s ljudima izvan kabine vozila možete komunicirati tako da ne otvarate vrata ili spuštate prozor. Kao kad vam kolporter pozvoni na parlafon i poželi ostaviti najnovije kataloge u poštanskom sandučiću, a vi ga ignorirate.

Pritiskom na dugme u kabini vozila, ekspresno se zaključavaju vrata, dižu se stakla, a X5 počinje ispuštati zvuk upozorenja glasniji i prodorniji od Maje Šuput na svedbenoj svečanosti.

BMW nije objavio cijenu, ali zbog ove kuće na kotačima morali biste prodati pravu kuću, i to na nekoj umjereno atraktivnoj lokaciji. Pripremite barem 200 tisuća eura.