Novosti iz Subarua: Obnovljena je Impreza, a dolaze i novi bokser motori!

Sljedeće godine Subaru bi mogao predstaviti nove modeli WRX, WRX STI i karavan Levorg

U Subaruu su škrtiji s vijestim nego jedan od onih šparnih prijatelja koji je posljednje piće platio kad je hrvatska nogometna reprezentacija briljirana na Svjetskom prventvu – 1998. Zbog toga se sljedeće vijesti čine kao informacijska oluja. Ipak, samo je jedna oficijelna, a ostale dolaze iz neslužbenih izvora.

Da, u Japanu je redizajnirana Impreza, motori se neće mijenjati (u Europi 1,6-litreni benzinac), a i vizualno nema velikih promjena. Novi model će se uskoro pojaviti u ostatku svijeta. Najvažniji je dodatak obnovljenog sigurnosnog sustava Eyesight koji sad još svestranije pomaže vozaču u održavanju vozila u prometnom traku ili u automatiziranom kočenju. Subaru ugrađuje i kameru koja će snimati sve ispred vozila.

Drugi set vijesti je neslužbenog karaktera, a govori nam da će se sljedeće godine pojaviti novi modeli WRX, WRX STI i karavan Levorg. Svaki od njih bi trebao dobiti nove motore: WRX – 1,8-litreni turbobenzinac s 270 KS (CVT mjenjač). WRX STI 2,0-litreni turbobenzinac s direktnim ubrizgavanjem goriva i 320 KS (ručni mjenjač) te Levorg, automobil s mnogo potencijala, napokon štedljiviji 1,5-litreni turbo sa 150 KS (CVT mjenjač).