Tako to rade u Velikoj Britaniji: Pretjecao preko pune linije, skrivio sudar pa dobio kaznu koju neće zaboraviti!

Lowe je dobio 170 funti kazne, ali to je tek dio: čeka ga 15 mjeseci bez vozačke dozvole, a potom i polaganje proširenog vozačkog ispita te rad za opće dobro

Kad je 14. svibnja krenuo u pretjecanje na cesti između Buxtona i Congletona, Scott Lowe vjerojatno nije razmišljao o tome da bi za pola sata mogao potpisivati policijski zapisnik. No, upravo to se i dogodilo. Na dvostrukoj punoj crti krenuo je pretjecati kolonu vozila, a kad mu je ususret došao kamion pokušao se brže-bolje ubaciti u svoj prometni trak. To mu je uspjelo, ali je pritom udario kamion i oštetio svoju Seat Ibizu.

Ubrzo su na mjesto nesreće došli policajci, a Lowe se skrušeno nazvao idiotom. Na sudu je priznao svoju krivnju, a prije nekoliko dana je saznao i kaznu. Govori to mnogo o efikasnosti britanskog pravosuđa, ali i sklonosti da se adekvatno kazne gluposti u prometu. Lowe je dobio 170 funti kazne, ali to je tek dio: čeka ga 15 mjeseci bez vozačke dozvole, a potom i polaganje proširenog vozačkog ispita. Također, tu je i 240 sati rada za opće dobro. Pogledajte snimku nesreće: