Tako to rade u Irskoj: Vozio bez dozvole, udario biciklista pa dobio pet godina zatvora i 25 godina zabrane vožnje

DaSilva je preživio nesreću, ali uz tešku frakturu kralježnice te prijelom desne noge. Ne može raditi, a zbog traume nakon nesreće se i rastao

Nerijetko vam pišemo o inozemnim primjerima, a evo još jednog. Jonathan Wainyae iz Dublina nije dobar čovjek, počnio je niz prometnih prekršaja, a već je imao problema sa zakonom zbog uživanja i preprodaje droge. Oduzeta mu je vozačka dozvola i nije smio biti za upravljačem automobila kad je 9. srpnja 2016. godine srušio biciklista, Brazilca Jonesa Justina DaSilvu, koji je teško ozlijeđen.
DaSilva je završio smjenu u restoranu i biciklom je (biciklističkom stazom) krenuo kući. Autom je na njega naletio Wainyae i pobjegao s mjesta nesreće (mjesto nesreće na slici). DaSilva je preživio nesreću, ali uz tešku frakturu kralježnice te prijelom desne noge. Zbog toga više ne može raditi, a kaže da mu se zbog traume raspao i brak. Možda je pravda u Irskoj spora, ali joj ne možete pobjeći. Wainyae je dobio pet godina zatvora, uz još jednu godinu uvjetne kazne te čak 25 godina zabrane vožnje. Kao olakotna okolnost tek je uzeta činjenica da se optuženi na kraju pokajao. Njegov odvjetnik prvo je pokušao srušiti cijeli slučaj naglašavajući da policija nije prikupila dovoljno dokaza, odnosno da se ne može sa sigurnošću reći da je Wainyae sjedio za upravljačem. Nije prošlo, a Wainyaeu je ipak proradila savjest i izrazio je žaljenje. Uglavnom, s irskim pravosuđem nema šale.