Novi Nissan Juke: I dalje poseban!

Putnici straga mogu računati na 5.8 centimetara više prostora za noge, a i prtljažnik je narastao na raskošnih 422 litre

U Nissanu su odlučili da drugu generaciju Nissan Jukea neće približiti dizajnerskom mainstreamu. Ovaj model ostaje poseban – otkrivaju to prve službene fotografije. Mora se priznati da Nissan ima petlju i da novi Juke izgleda sjajno. Podsjeća na prvu generciju, ali je još atraktivniji i, naravno, moderniji.

Putnici straga mogu računati na 5.8 centimetara više prostora za noge, a i prtljažnik je narastao na raskošnih 422 litre (20 posto više od prethodnika). Novi Juke proteže se na 421 centimetar.

Unutrašnjost je definitivno veliki iskorak, moderna je i pregledna, a novi infotainment sustav omogućuje funkcije poput Apple Carplaya i Androida Auta. Moguće je i otvaranje/zatvaranje vrata pomoću mobitela, pa čak i definiranje destinacije na navigacijskom uređaju pomoću pametnog telefona. Svi elementi aktivne sigurnosti su tu, a u Juke je zasad ugrađen samo 1,0-litreni benzinac sa 120 KS. Pogon je na prednje kotače ili sva četiri kotača, a mjenjač može biti ručni ili automatski sedamstupanjski s dvostrukom spojkom. Prodaja počinje krajem studenoga.