Električni automobil Nissan Leaf s novom baterijom ima ozbiljan domet

Autonomija je 364 kilometra, a, osim toga, Leaf e+ bit će i mnogo brži jer je umjesto baznog motora sa 110 kW ugrađen onaj sa 160 kW

Nissan je s novom, drugom generacijom Leafa krenuo dosta konzervativno, s baterijom kapaciteta 40 kWh, koja je u mješovitoj vožnji dovoljna za oko 230 kilometara. Električna vozila danas bez problema idu preko 300 kilometara pa je i Nissan morao nešto učiniti. I odgovor je tu! Nissan Leaf e+ dobit će novu bateriju kapaciteta 62 kWh što je povećanje od 55 posto uz minimalnu potrebu za dodatnim prostorom. Nove baterije, naime, imaju 25 posto veću energetsku gustoću.
Nissan najavljuje autonomiju 364 kilometra, a, osim toga, e+ bit će i mnogo brži jer je umjesto baznog motora sa 110 kW ugrađen onaj sa 160 kW. U najboljoj maniri TV prodaje možemo reći: niti to nije sve jer ako kupite ovaj Leaf dobit ćete i set molekularnih skupljača prašine i sve to za 199 kuna! Šalu na stranu, ovaj će Leaf imati i puno brže punjenje, sve do 100 kW, u odnosu na 50 kW, koliko ima slabiji model. On će, također, ostati u prodaji, a e+ dolazi u Europu sredinom 2019. godine.