Njemačke vlasti Audiju: Uklonite ilegalni softver ili ćete biti kažnjeni!

Njemačke vlasti efikasno su riješile taj problem, ali u ostatku svijeta korekcije idu mnogo sporije

Repovi velike Volkswagenove afere iz 2015. godine s namještanjem emisija štetnih plinova još opterećuju taj koncern, ali i njemačke vlasti. Sad je Audi dobio ultimatum da do 26. rujna skine ilegalni softver sa svih automobila s dizelskim V6 i V8 motorima ili će u suprotnom plaćati penale – 25.000 eura po svakom vozilu koje će i dalje imati ilegalni softver.

Kako će Audi to učiniti? Zahvaćeno je bilo čak 77.600 automobila u Njemačkoj (u cijelom svijetu 127.000 automobila). U Audiju napominju da im je u Njemačkoj ostalo korigirati još osam posto vozila od navedene brojke.

Njemačke vlasti efikasno su riješile taj problem, ali u ostatku svijeta korekcije idu mnogo sporije, a ni Hrvatska nije izuzetak.

Nedavno se pojavila vijest da hrvatski kupci Volkswagenovih modela zahvaćenih namještanjem emisija štetnih plinova mogu poslati tužbu odvjetnici Sandri Budimir koja u suradnji s odvjetničkim uredom Harle&Martinović zastupa naše građane u velikoj parnici protiv Volkswagena. Parnični postupak bi trebao biti besplatan za sve, a odštete bi mogle biti opipljive.