Problemi za Volkswagen ne prestaju: Novi direktor i predsjednik optuženi su u aferi namještanja emisija štetnih plinova!

Dosad je VW na ime sudskih troškova i odšteta isplatio oko 30 milijardi eura, a taj račun još raste

Možda Volkswagenova afera s namještanjem emisija štetnih plinova datira još od 2015. i možda se čini da vrijeme liječi sve, ali to su samo izreke s upitnom praktičnom vrijednošću. Direktor Volkswagenova koncerna Herbert Diess te predsjednik uprave Hans Dieter Poetsch upravo su u Njemačkoj optuženi jer su navodno propustili informirati investitore na vrijeme o razmjerima skandala. S njima je optužen i bivši direktor Martin Winterkorn, kojem je to ionako samo jedna od optužbi pa ju je vjerojatno dočekao uz perece i pivo, gledajući omiljenu sapunicu u mirovini.

Dosad je VW na ime sudskih troškova i odšteta isplatio oko 30 milijardi eura, a taj zlokobni tematski party s kiselim facama ljudi iz Wolfsburga još nije završio jer račun još raste. Diess je sporne 2015. godine bio šef Volkswagenova brenda, a u srpnju 2015. godine dionice su pale oko 37 posto. Investitori se bune jer bi, da su znali, za namještanje emisija štetnih plinova, ranije prodali svoje dionice – prije nego što su izgubile na vrijednosti. Neka vas ne brine licemjerje takozvanih investitora, koji bi svoje dionice tad prodali nekim neinformiranim nesretnicima ili ih ne bi uopće kupili. Svijet kapitala tako funkcionira… Uglavnom, budite sigurni da se iza osmjeha Herberta Diessa (na fotografiji) krije mnogo briga i glavobolja.