Nizozemski policajci nastavljaju kažnjavati iz autobusa!

Kažnjavanje iz autobusa je toliko efikasno da u Nizozemskoj nastavljaju s tom akcijom, a ne bi bilo čudno da se na cestama pojavi još autobusa

Pisali smo da policijski službenici u Nizozemskoj koriste autobus kako bi nadgledali koriste li vozači mobitele u vožnji. Povišena pozicija iz koje mogu vidjeti i vozače kamiona, kavica – ugodno je policijskim službenicima. Sad je objavljen podatak da je prošli tjedan tom metodom uhvaćeno rekordnih 739 vozača s mobitelom u ruci. Ukupno je zabilježeno 877 prekršaja, a neki od njih su i vožnja s prekratkim razmakom od drugog vozila, prebrza vožnja, prestizanje po punoj liniji, nepotrebna vožnja po lijevom prometnom traku na autocesti, vožnja bez obavljenog tehničkog pregleda… Sve je to registrirano u samo pet dana.

Kažnjavanje iz autobusa je toliko efikasno da u Nizozemskoj nastavljaju s tom akcijom, a ne bi bilo čudno da se na cestama pojavi još autobusa. Inače, autobuse prate neoznačena policija vozila pa kad im kolege dojave da su snimili prekršitelja, ovi se požure pa ih zaustave. Sve funkcionira poput švicarskog (nizozemskog) sata.