Policajci u Tesli progonili kriminalca pa morali odustati: Nestalo je struje!

Policajac Jesse Hartman morao je zaustaviti Teslu, odnosno obustaviti potjeru za vozilom u bijegu jer je domet Modela S pao na manje od deset kilometara

Policijski službenici u Tesli Modelu S 85 morali su u prošli petak odustati od potjere za kriminalcem u kalifornijskom Freemontu jer im je auto ostao bez električne energije, javlja CNN. Policajac Jesse Hartman morao je zaustaviti Teslu, odnosno obustaviti potjeru za vozilom u bijegu jer je domet Modela S pao na manje od deset kilometara.

Na kraju su se u potjeru upustili policajci u vozilima s benzinskim motorima, ali i oni su morali odustati jer je progonjeni vozač bio prebrz.

Prije nove smjene Model S nije bio spojen na punjač, a to se često događa jer policajci iz prethodne smjene ne napune vozilo i ostave ga kolegama. Čuvari zakona su također samo ljudi od krvi i mesa.

Policija iz Freemonta, inače mjesta u kojem se nalazi Teslina tvornica, krenula je s pilot projektom i Modelom S zbog zaštite okoliša. Hoće li ovaj incident imati utjecaj na buduće narudžbe  to ćemo tek vidjeti. Automobil ima idealni domet preko 420 kilometara.