Nissan ima ideju: Još jedna funkcija električnih automobila – opskrba domaćinstava strujom nakon nevremena!

Nissan je izračunao do bi baterija od 62 kWh mogla osigurati dovoljno električne energije za potrebe jednog kućanstva u periodu od 3 do 4 dana

Električni automobili pokušavaju nam se progurati kao jedina opcija u budućnosti, a marketinška i tehnološka maštovitost proizvođača automobila braću Grimm čini amaterima. Nissan ima ideju, a ona se bazira na sposobnosti električnih automobila da, osim potrošnje, i vraćaju struju u mrežu.

Naime, u slučaju katastrofalnih nevremena i nestašica struje električni automobili mogli bi vraćati struju u domaćinstva – naravno, pod uvjetom da ih niste zaboravili napuniti prije pijavice, uragana ili slične nepogode.

Nissan je izračunao do bi baterija od 62 kWh, koja je ugrađena u automobil Leaf e+, mogla osigurati dovoljno električne energije za potrebe jednog kućanstva u periodu od 3 do 4 dana. Manja baterija od 40 kWh bila bi dovoljna za 2 do 3 dana vašeg radosnog trčanja po stanu uz uzvik: neka bude svjetlo. I tako, dok se susjedi oko vas vraćaju u vrijeme Homo Erectusa i pokušavaju upaliti vatricu u svom mračnom domu, vi lijepo priključite Leaf na utičnicu i uživate u blagodatima civilizacije, hladite omiljeni napitak, a na TV-u gledate neki intelektualno zahtjevan sadržaj poput Mijenjam ženu na selu, ili kako li se već zovu ta emisije…

Novodno se u Japanu u slučaju nevremena najbrže vraća opskrba električnom enerigijom (voda i plin dolaze kasnije) pa su električni automobili i tu u prednosti. Prije će ih napuniti i krenuti dalje.