Prometno istraživanje: Tko više koristi mobitele za upravljačem automobila, vozači ili vozačice?

Muškarci i žene podjednaki su u korištenju hrane ili pića za upravljačem - oko 58 posto vozača i isto toliko vozačica priznalo je da ponekad jedu i piju dok voze automobil

Tko više krši prometne propise, odnosno tko više koristi mobitele za upravljačem automobila, vozači ili vozačice? Tim pitanjem bavila se tvrtka Smith’s Lawyers, koja pruža cijeli niz usluga vozačima, od pravnih savjeta, osiguranja automobila… Istraživanje je provedeno u SAD-u na 2214 vozača i vozačica u dobi od 18 do 65 godina.

Čak je 70 posto ispitanika priznalo kršenje prometnih propisa, a muškarci su definitivno  skloniji takvom ponašanju od žena. Vozači koriste mobitele u vožnji više od vozačica – razlika je 22 posto. Podjednaki su u korištenju hrane ili pića za upravljačem – oko 58 posto vozača i isto toliko vozačica priznalo je da ponekad jedu i piju dok voze automobil. Hrana i piće tijekom vožnje povećavaju opasnost od prometne nesreće za 80 posto, objašnjavaju o Državnoj upravi za sigurnost prometa, najvišem američkom tijelu koje se bavi tom problematikom.