Kakav vikend u Hrvatskoj: Brzina, alkohol i motorna pila!

PU virovitičko-podravska uhvatila je u nedjelju vozača traktora, koji je do 11.30 sati uspio skupiti rekrodnu količinu alkohola u krvi

Kakav vikend u prometu, policijski izvještaji govore o zanimljivim aktivnostima hrvatskih vozača, koji očigledno ne odustaju od brzine i alkohola.

Krenimo redom, PU primorsko-goranska javlja: 

– Najveća koncentracija alkohola od 2,56 g/kg izmjerena je 52-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, delničkih registracijskih oznaka. Ovaj vozač zaustavljen je 4. listopada oko 23.30 sati u Fužinama, a  osim pod utjecajem alkohola vozilom je upravljao i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

PU ličko-senjska je izdovjila dva primjera: 

– Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 27-godišnjaka iz Ličkog Lešća (2.40 g/kg).
Najveća utvrđena brzina kretanja od 255 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 50-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

PU Zagrebačka, pak, bavila se jednom mladom damom: 

– U nedjelju, 6. listopada 2019. godine oko 2.15 sati, 32-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Petrinjske ulice u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom izmjerena joj je koncentracija od 1,94 g/kg alkohola u organizmu.

PU virovitičko-podravska uhvatila je u nedjelju vozača traktora, koji je do 11.30 sati uspio skupiti rekrodnu količinu alkohola u krvi. Sigurno se iz kafića odlučio požuriti kući i gledati Plodove zemlje…

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.51 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača traktora starosti 36 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u nedjelju u 11.30 sati u Detkovcu, dok je najveća brzina kretanja vozila od 120 km/h utvrđena u petak u 11.15 sati kojom je na dionici županijske ceste u naselju u Kapincima, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

PU Brodsko-posavska ima jedan slučaj koji je povezan s alkoholom, ali nije s prometom. U svakom slučaju je zanimljiv, a uključuje i jednu motornu pilu: 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, sinoć su uhitili 25-godišnjaka, koji je u 22.50 sati, u Slavonskom Brodu, u naselju A. Hebrang, remetio javni red i mir građana. Naime, 25-godišnjak je u vidno alkoholiziranom stanju, upalio motornu pilu, stvarajući buku, te tako remetio javni red i mir stanara i prolaznika. Također je motornom pilom srušio stablo bora (vlasništvo Grada Slavonskog Broda). Policijski službenici su 25-godišnjaka uhitili, od njega oduzeli motornu pilu i zadržali ga su prostorijama policije do otriježnjenja. Protiv 25-godišnjaka policija podnosi prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te Zakona o osobnoj iskaznici  mjerodavnom Općinskom sudu Slavonskom Brodu. U vezi počinjenog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, policijski službenici su upoznali odgovornu osobu Grada Slavonskog Broda, te slijedi daljnji rad.