Dijagnostika automobila bez dodira: Izraelska tvrtka razvila je skener koji prepoznaje i mikropukotine na gumama!

Sustav ima čak i mikrofon pa zvuku određenog dijela motora može odrediti radi li on ispravno

Sve se automatizira pa i daijgnostika automobila. Izraelska tvrtka UVeye razvila je novi skener za vozila koji može prepoznati mnoge kvarove i oštećenja.

Sve se automatizira pa i dijagnostika automobila. Izraelska tvrtka UVeye razvila je novi skener za vozila koji može prepoznati mnoge kvarove i oštećenja.  Novi sustav baziran na kamerama i kompleksnim algoritmima može detektirati oštećenja na limariji automobila, odbojnicima, staklima, retrovizorima, oštećenja guma ili naplataka (pa i najsitnija, oku nevidljiva), pritisak guma, stanje kočnica, ispušnog sustava, curenje tekućina u motoru…

Ovaj sustav koristi umjetnu inteligenciju, a prepoznat će i prve promjene na karoseriji, poput početaka korozije, koje ćete sami zapaziti samo ako imate rentgenski vid. Sustav ima čak i mikrofon pa zvuku određenog dijela motora može odrediti radi li on ispravno.

Pretpostavlja se da će UVeyeov uređaj imati široku primjenu, od tvorničkih traka na kojima se sklapaju automobili na kojima se već na početku mogu uočiti određene greške pa sve do mehaničarskih radionica i rent a car kuća, kojima više nećete moći sakriti oštećenja automobila. Osiguravatelji su također zainteresirani.