Kia XCeed je u Hrvatskoj: Atraktivni crossover ima povoljnu cijenu!

Osim dizajna, jedan od temeljnih Kijinih aduta bit će i prostrana unutrašnjost

Već samim pogledom na XCeed vidi se u koji je kompaktni model Kia uložila najviše truda. Od svih vozila iz Ceedove obitelji Kia najviše očekuje upravo od ovog crossovera koji je dugačak gotovo 4.4 metra. S prednjim pogonom i sve dominantnijim benzinskim motorima kao nositeljima ponuda, on je iznimno atraktivan i moderan automobil. Pomodarstvu pripada i digitalizirana unutrašnjost s velikim ekranom infotainmenta i instrumentnom pločom na kojoj više nema analognih pokazivača.

Osim dizajna, jedan od temeljnih Kijinih aduta bit će i prostrana unutrašnjost te udaljenost od tla, koja je gotovo najveća među kompaktnim SUV-ovima. To, naravno, nudi i mogućnost boljeg manevriranja po gradskim rubnicima i sličnim preprekama.

Benzinski motori su 1,0 (140 KS), 1,4 (140 KS) te 1,6 (204 KS), a dva su dizelaša na bazi 1,6-litrenog motora (115 i 136 KS). Sljedeće godine dolazi i plug-in hibrid te dizelske verzije s blagim hibridnim sustavom. Osim početnog benzinca, svi ostali motori dostupni su i s automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa. Početni, odlično opremljeni početni benzinac LX joy (automatsko kočenje, klima, radio, USB, LCD glavna svjetla, tempomat, alarm, sustav za održavanje u kolničkom traku…) košta 151.990 kuna.