Porsche radi na dizajnu novog svemirskog broda za Ratove zvijezda

Novi svemirski brod dobit će ulogu u budućim filmovima iz serijala Star Warsa, objašnjavaju u Porscheu

Porsche se udružio s Lucasfilmom na stvaranju novog dizajna zvjezdanog broda koji će svoju svjetsku promociju imati na premijeri najnovijeg filma Ratova zvijezda pod nazivom Star Wars: The Rise of Skywalker u prosincu ove godine. Porscheov dizajnerski tim ima izazovan zadatak stvoriti zvjezdani brod koji sadrži dizajnerski DNK njemačkog proizvođača. Michael Mauer, potpredsjednik Style Porschea, rekao je:

– Premda se na prvi pogled čini da nemamo mnogo zajedničkih točaka, oba svijeta imaju sličnu dizajnersku filozofiju. Bliska suradnja s dizajnerskim timom Star Warsa jednostavno nadahnjuje i očarava. Siguran sam da će obje strane imati velike koristi od ove razmjene.

Novi svemirski brod dobit će ulogu u budućim filmovima iz serijala Star Warsa, objašnjavaju u Porscheu. Tijekom razvoja dva dizajnerska tima sastajat će se redovito tijekom sljedećih tjedana u Stuttgartu i San Franciscu kako bi dovršili dizajn i stvorili odgovarajući model Porscheovog zvjezdanog broda.

– Ovim projektom okupljamo dva svijeta: egzotični filmski dizajn dalekih galaksija i precizan rad koji dolazi u razvoju emocionalnih Porscheovih sportskih automobila – rekao je Doug Chiang, potpredsjednik i izvršni kreativni direktor Lucasfilma i dodao:

– Ova suradnja obećava stvaranje inovativnog dizajna koji će spojiti najbolje od oba svijeta kako bi stvorio uzbudljiv novi zvjezdani brod dostojan Porschea i Star Warsa.