Fiat Chrysler pregovara s Peugeotom, Citroënom i Opelom o udruživanju!

Obje velike grupe zajedno su prodale 8.7 milijuna automobila godišnje i s tim kombiniranim rezultatom izbili bi na četvrto mjesto u svijetu

Fiat Chrysleru nije uspjelo pokrenuti priču o udruživanju s Renault/Nissanom, zbog toga što se japanska tvrtka protivila tom savezu. Talijansko-američki konglomerat nije dugo čekao jer sad pokreće razgovore s PSA grupacijom u kojoj su Peugeot, Citroën i Opel. O tome izvještava Wall Street Journal, a nagađa se da bi tim ogromnim poduzećem vladala dvojica šefova, PSA-ov Carlos Tavares bio bi direktor svih tvrtki, a Fiat Chryslerov John Elkann bi zapovijedao novim poduzećem koje bi bilo osnovano. Djeluje komplicirano, ali tako i mora biti – da se nahrane apetiti obojice.

Obje velike grupe zajedno su prodale 8.7 milijuna automobila godišnje i s tim kombiniranim rezultatom izbile bi na četvrto mjesto u svijetu, odmah ispred General Motorsa. Fiat Chrysler u ovom trenutku nosi odlična prodaja pick-upova u Americi, a PSA je snažan u Europi. Naravno, udruživanje bi smanjilo i troškove razvoja budućih modela.