Genijalni redatelj David Lynch dobio je počasnu nagradu Akademije!

David Lynch dobio je počasnu nagradu Akademije na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele Governors Awards (godišnja je svečana dodjela nagrada Akademije za filmsku umjetnost i znanost (AMPAS), a njegov govor o možete pogledati u nastavku. Legendarni Lynch, koji je stvorio Twin Peaks, režirao Blue Velvet, Mullholand Drive…, održao je svoj zahvalni govor kraći od minute. – Hvala […]

David Lynch dobio je počasnu nagradu Akademije na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele Governors Awards (godišnja je svečana dodjela nagrada Akademije za filmsku umjetnost i znanost (AMPAS), a njegov govor o možete pogledati u nastavku.

Legendarni Lynch, koji je stvorio Twin Peaks, režirao Blue Velvet, Mullholand Drive…, održao je svoj zahvalni govor kraći od minute.

– Hvala Akademiji i svima koji su mi pomogli na putu, hvala“, rekao je Lynch dodajući, dok se obraćao svom Oscaru:

– Imaš jako lijepo lice. Laku noć.

Lynchu su nagradu uručili česti suradnici Kyle MacLachlan, Laura Dern i Isabella Rossellini, a kad mu je uručena nagrada, primio je velike ovacije publike koja je tom prigodom ustala sa svojih sjedala.

Osebujni Lynch prošle je godine govorio o filmskom stvaralaštvu i kreativnosti u novom dokumentarcu. Tada je istaknuo:

– Kinematografija je jezik. Može izreći velike i apstraktne stvari, i zbog toga je volim. Neki su ljudi pjesnici i na lijep način govore stvari riječima. Ali kino ima vlastiti jezik, tako da možete izraziti osjećaj i misao koji se ne mogu prenijeti na bilo koji drugi način. To je čarobni medij.