Redatelj Spike Lee uputio se prema izlazu iz dvorane kad je Zelena knjiga proglašena za najbolji film na dodijeli Oscara

Lee je nakon dodijele Oscara na pitanje medija što misli o pobjedi Zelene knjige samo kratko odgovorio u sportskom stilu i rekao sudac je donio krivu odluku

Emocionalna drama, Zelena knjiga, o bijelcu koji je vozio afro-američkog pijanistu tijekom doba segregacije, iznenađujući je dobnitnik Oscara za najbolji film. S takvim rezultatom izgleda da se najteže pomirio redatelj Spike Lee, koji je, kad je čuo da njegov film BlackKlansman nije osvojio Oscara, krenuo prema izlaznim vratima dvorane.
Prema riječima očevidaca u losanđeleskom kazalištu, filmski je redatelj bio na izlaznim vratima dok je ekipa Zelene knjige primila nagradu na pozornici. Spike Lee bio je vidljivo ljut kad je Zelena knjiga proglašena pobjednikom za najbolji film. Odmahivao je rukama i pokušavao izaći iz kazališta Dolby prije nego što je zaustavljen na vratima, da bi se kasnije vratio na svoje mjesto kad su govori završili.
Lee je nakon dodijele Oscara na pitanje medija što misli o pobjedi Zelene knjige samo kratko odgovorio u sportskom stilu i rekao sudac je donio krivu odluku.