Renault Arkana dolazi na naše tržište: Dobit ćemo jeftiniji kupe-SUV!

Zgodan je to autić koji je dimenzijama između Captura i Kadjara, a početna verzija s 1,6-litrenim benzincem u Rusiji košta oko 14.500 eura

BMW X6 izgleda otprilike kao tenk koji se planira sukobiti na otvorenom bojištu s Mercedesom GLS Coupeom. Ovi ogromni kupe-SUV-ovi zahtijevaju da zbog njih prodate vrijednu nekretninu i ispraznite sve džepove. Druge nema, skupi su, a pretjerate li s dodatnom opremom, morat ćete na bubanj staviti sve nekretnine… Renault se dosjetio da ta forma automobila, dakle kupe-SUV-ovi, ne mora biti preskupa pa je za rusko tržište predstavio Arkanu.

Zgodan je to autić koji je dimenzijama između Captura i Kadjara, a početna verzija s 1,6-litrenim benzincem košta oko 14.500 eura. Dostupna je i verzija s pogonom na sve kotače, baš kao i luksuznija oprema poput Boseova hi-fija, koju, naravno, treba nadoplatiti.

Sad je Renault odlučio da će Arkanu prodavati u ostatku Europe, što znači i na našem tržištu. Uslijedit će tek manje vizualne korekcije izvana i iznutra te uvođenje novih motora, poput 1,3-litrenog benzinca. Ruski 1,6-litreni atmosferski agregat (inače stari Renaultov motor, koji je poznat i iz brojnih Dacijinih automobila) na našem tržištu nećemo vidjeti. Očekuje se da bismo Arkanu mogli vidjeti u Europi 2021. godine, javlja magazin DownShift.