U Francuskoj neće biti pogrešno ispisanih prometnih kazni: O tome brine umjetna inteligencija!

Takozvani sustav IA Flash komparirat će broj s registracijskih tablica s modelom vozila i fotografijama te će donositi konačni sud

U moru prometnih kazni dogode se i pogreške. Tako se u Francuskoj godišnje ispiše oko 20 milijuna prometnih kazni, a oko 10.000 vozača žali se da oni nisu skrivili navedeni prekršaj odnosno da je došlo do pogreške u mjerenju.

Sad će odgovorni tome stati na kraj. Naime, u automatiziranom procesu slanja prometnih kazni građanima postoji mogućnost pogreške, a takvo što nije dopušteno. Zbog toga Agencija za automatsko tretiranje prekršaja (ako mislite da mi imamo previše agencija…) uvodi novu umjetnu inteligenciju koja će analizirati svaki slučaj i spriječit će slanje prometnih kazni građanima koji ih nisu skrivili. Takozvani sustav IA Flash komparirat će broj s registracijskih tablica s modelom vozila i fotografijama te će donositi konačni sud. Ako se ne podudaraju registracijska oznaka i model automobila, prometna kazna neće biti poslana nositelju registracije.