Tata traži mamu Jaguar Land Roveru: U igri je i BMW!

JLR će već pretplatio na BMW-ove V8 motore, a sad se ispituje mogućnost ulaska njemačke tvrtke u vlasničku strukturu tog proizvođača

Indijski koncern Tata ima velike probleme s Jaguar Land Roverom, koji je u financijskoj krizi. Dugo su Indijci lijepo živjeli od profita koji je ostvarivao JLR, ali malo više od godinu dana lošeg poslovanja i evo problema. Ni Tati u Indiji ne cvjetaju ruže pa su predstavnici tog velikog poslovnog subjekta odlučili tražiti partnere. Navodno su već pristupili BMW-u i kineskom Geelyju s pitanjem o partnerstvu, odnosno ulaganju u JLR.

U Tati su svjesni da slijede iznimno skupe investicije u električna vozila, a to neće moći sami. JLR će već pretplatio na BMW-ove benzinske V8 motore, a sad se ispituje mogućnost ulaska njemačke tvrtke u vlasničku strukturu tog proizvođača. Druga opcija su Kinezi.

Zasad nema komentara iz njemačko-kineskog tabora. Na simbiozu JLR-a i BMW-a mnogi gledaju sa simpatijama jer se radi o proizvođačima sa sličnim programima (premium limuzine i SUV-ovi).