Električni Mustang je pred vama: Konkurent Teslinom Modelu X!

Električno vozilo bit će dostupno krajem 2020. godine, a u konfiguraciji sa stražnjim pogonom i baterijom najvećeg kapaciteta prijeći će oko 470 kilometara do novog punjenja

U nedjelju je službeno otkrivanje električnog SUV-a Ford Mustang Mach E, ali prve fotografije su tu jer su se snimke automobila pojavile na konfiguratoru za kupce. Konkurent Teslinom SUV-u, Modelu X u utrci za naklonost kupaca ulazi s početnom cijenom od 43.895 dolara u Americi, što je dobra ponuda. Najskuplji GT koštat će 60.500 dolara.

Dizajn je kombinacija retro elemenata s kupeovskog Mustang i modernih detalja, a u unutrašnjosti dominira veliki ekran po uzoru na Teslu.

Električno vozilo bit će dostupno krajem 2020. godine, a u konfiguraciji sa stražnjim pogonom i baterijom najvećeg kapaciteta prijeći će oko 470 kilometara do novog punjenja. S pogonom na sva četiri kotača domet se smanjuje na oko 430 kilometara. Verzija s baterijom najmanjeg kapaciteta imat će autonomiju oko 360 kilometara (330 km za verziju s pogonom na stražnje kotače).

Također, GT verzija će do 100 km/h ubrzavati za samo 3.5 sekundi.