Za zimogrozne: Do grijanih sjedala u automobilima možete doći poprilično jeftino!

Grijače ćete jednostavno položiti na sjedalo i učvrstiti, a jedino je važno da vam njihovi remeni ne prekriju bočne zračne jastuke koju znaju biti u sjedalima

Ako ste kupili automobil bez grijanih sjedala, a zimogrozni ste, odnosno smeta vas sjedenje na hladnim sjedalima, uvijek postoji opcija da si pomognete. Jedna je naknadna ugradnja grijača u sjedalo, što je skuplja opcija. Druga je zamjena sjedala, što je još skuplje, a treća je najjeftinija – kupite eksterne grijače sjedala koje ćete spojiti na 12 V utičnicu u automobilu.

Grijače ćete jednostavno položiti na sjedalo i učvrstiti, a jedino je važno da vam njihovi remeni ne prekriju bočne zračne jastuke koju znaju biti u sjedalima. Pregledom internetskih portala koji nude ove proizvode mogu se pronaći i cijene koje idu od 150 do 250 kuna. Ako vas smeta hladnoća, ovo nije loša opcija.

Također, ne pretjerujte s grijanjem sjedala. Znanost je dokazala da duga izloženost povišenim temperaturama pri sjedenju može negativno utjecati na plodnost muškaraca, odnosno kratkoročno može smanjiti broj spermija. Pa ako planirate proširiti obitelj, ne pretjerujte s grijanjem.