Volkswagen transportira 2.8 milijuna automobila godišnje morima i oceanima: U svoju logističku flotu uključio je brodove na ukapljeni prirodni plin!

U komparaciji s klasičnim brodovima sličnih kapaciteta, oni ispuštaju 25 posto manje CO2 u atmosferu, 30 posto manje dušikovih oksida te 60 posto manje sitnih lebdećih čestica

U posljednje vrijeme Volkswagen se hvali svojom brigom za okoliš. Velika afera s namještanjem emisija štetnih plinova na dizelskim vozilima 2015. godine utjecala je promjenu poslovne paradigme najvećeg europskog proizvođača automobila.

Njemački div upravo se pohvalio da će u svoju logističku flotu za prijevoz automobila i dijelova uključiti dva broda, koji umjesto klasičnog goriva, koriste ukapljeni prirodni plin (LNG). S njima su emisije štetnih plinova mnogo manje. Brodovi su konstruirani i izgrađeni u Kini, a svjetskim oceanima i morima će zaploviti u siječnju 2020. godine. U komparaciji s klasičnim brodovima sličnih kapaciteta, oni ispuštaju 25 posto manje CO2 u atmosferu, 30 posto manje dušikovih oksida, 60 posto manje sitnih lebdećih čestica te imaju gotovo 100 posto nižu emisiju sumporovih oksida.

Svaki brod ima kapacitet od 4700 automobila i uglavnom će prometovati na relaciji Europa – Sjeverna Amerika.

Volkswagen Group Logistics godišnje nadzire čak 7700 plovidbi, prevozi se 2.8 milijuna automobila te 250 tisuća kontejnera s dijelovima.