Europsko vijeće za prometnu sigurnost predlaže da se u svim državana EU uvedu stroži propisi: Ne biste smjeli imati više od 0.2 promila alkohola ako vozite!

Službeno je 2600 poginulo u nesrećama koje su povezane s alkoholom, ali u ETSC-u ističu da je taj broj mnogo veći jer u mnogim državama postoje problemi s obradom podataka

Organizacija Europsko vijeće za prometnu sigurnost (ETSC) koja savjetuje Europsku komisiju i parlament objavila je da bi godišnje na europskim cestama bilo spašeno čak 5000 života kad bi u svim EU državama tolerancija na uporabu alkohola bila – nulta.

Procjena je ETSC-a da se od 25.000 poginulih na cestama Europske unije, čak petina slučajeva može povezati s uporabom alkohola. Službeno je 2600 poginulo u nesrećama koje su povezane s alkoholom, ali u ETSC-u ističu da je taj broj mnogo veći jer u mnogim državama postoje problemi s obradom podataka.

U ETSC-u predlažu da se zakonski limiti u svim državama EU smanje na razinu od 0.1 do 0.2 promila alkohola u organizmu za vozače. U Hrvatskoj je trenutno limit postavljen na 0.5 promila.