Red Hot Chili Peppers najavljuju da se John Frusciante vraća u bend!

John Frusciante prvi se put pridružio Peppersima 1988. godine i sudjelovao na njihovim albumima Mother's Milk (1989.) i Blood Sugar Sex Magik (1991)

Red Hot Chili Peppers objavili su da njihov bivši član John Frusciante ponovno ulazi u sastav, više od desetljeća nakon što je napustio bend. Gitarist je potvrdio svoj odlazak još u prosincu 2009., otkrivši da je zapravo napustio grupu u prethodnoj godini. Naknadno ga je zamijenio Josh Klinghoffer.

Objavom na Instagramu 15. prosinca, Red Hot Chili Peppersi potvrdili su Fruscianteov povratak te ujedno i odlazak Klinghoffera.

– Josh je prekrasan glazbenik kojeg poštujemo i volimo. Duboko smo mu zahvalni na vremenu provedenom s njim.

Dodali su:

– Također s velikim uzbuđenjem i punim srcem objavljujemo da se John Frusciante vraća našem bendu.

Govoreći o svojoj odluci da 2009. godine napusti bend, Frusciante je objasnio:

– Kad sam napustio bend, već smo više od godinu dana bili smo u nedefiniranom stanju. Nije bilo nikakve drame ili bijesa među nama, a ostali su se momci vrlo dobro razumjeli. Podržavaju me u svemu što radim i što me čini sretnim. Jednostavno rečeno, tada me glazbeni interes odveo u drugom smjeru. 

John Frusciante prvi se put pridružio Peppersima 1988. godine i sudjelovao na njihovim albumima Mother’s Milk (1989.) i Blood Sugar Sex Magik (1991). Potom je napustio grupu prije nego što se vratio 1998. godine.

U međuvremenu, karizmatični basist benda Michael Peter Balzary poznatiji kao Flea objavio je svoje dugoočekivane memoare u studenom pod nazivom Acid For The Children.