Korozija po astronomskoj cijeni: U štali je pronađen jedan Mercedes 300 SL Roadster!

Beverly Hills Car Club, koji prodaje navedeni Mercedes, naglašava da je proizveden 1961. godine, prvi je od ukupno 101 primjerka u boji eksterijera light blue

Na američkoj istočnoj obali u jednoj štali pronađen je automobilski dragulj – Mercedes-Benz 300 SL Roadster, model koji je nastao na bazi legendarnog Gullwinga. Ovaj prekrasni kabriolet, proizveden 1961. godine ima samo jedan problem: u takvom je stanju da će od budućeg vlasnika zahtijevati mnogo truda i novca da ga uredi.

Limeme površine su korodirale, platneni krov se doima poput jedra gusarskog broda nakon teškog pomorskog okršaja, odbojnici su nalik vodovodnim cijevima u Zagrebu, a sjedala izgledaju kao da su prošla tretman radikalnog krila nogometnih navijača nakon poraza svoje ekipe. Uglavnom, ovaj Roadster možda bi se i uklopio na hrvatskim cestama na kojima gospodare hrđavi oldtimeri poput Golfa dvojke, ali bogata klijentela neće prihvatiti ovakav nemar.

Beverly Hills Car Club, koji prodaje navedeni Mercedes, naglašava da je proizveden 1961. godine, prvi je od ukupno 101 primjerka u boji eksterijera light blue. Promijenio je vlasnika 1963. godine, a uredno je servisiran do 1968. godine. Pronaći ovaj automobil je rijetkost pa stoga i ne čudi cijena. Za malo Mercedesa 300 SL Roadster i mnogo korozije kupac će morati izdvojiti najmanje 799.995 dolara.

Šalu na stranu. Procjena je da bi novi vlasnik, nakon restauracije, mogao odlično zaraditi na ovom automobilu.