Nova tehnologija kreće u praksu: Na cestu dolaze vozila koja ‘vide’ iza zavoja!

Zasad tehnologija još nije proširena, neće biti mnogo obavijesti, ali do kraja godine imat će je gotovo svi novi Fordovi, a s njom kreću i Daimler, BMW, Audi...

Ford je s novom Pumom ponudio i opciju Local Hazard Information, ili mogućnost da automobil ‘vidi’ iza zavoja. Znakovi navoda su tu jer mali SUV neće doslovno vidjeti nego će imati umreženu tehnologiju s drugim automobilima. Ako vozilo ispred Pume naiđe na gužvu, prometnu nesreću ili neku sličnu nezgodu koja čeka iza zavoja pomoću posebnog programa i Clouda će tu obavijest poslati drugom vozili. U ovom slučaju Pumi. Zasad tehnologija još nije proširena, neće biti mnogo obavijesti, ali do kraja godine imat će je gotovo svi novi Fordovi, a s njom kreću i Daimler, BMW, Audi… Ova je tehnologija bazirana na WLAN mreži pa će funkcionirati i tamo gdje nema mobilne veze.

Ovo su neki primjeri kad će Ford Pumi dolaziti poruke upozorenja: ako su uključeni zračni jastuci u automobilu koji vozi ispred, ako se uključe sva četiri pokazivača svjetla ili ako su otvorena vrata na vozilu ispred Pume, ako se u dva ili više vozila ispred Pume aktivira ESP (opasnost od poledice). Sve poruke će biti prikazane na info displeju u Pumi.

Dobrodošli u svijet u kojem će automobili komunicirati jedni s drugima.