Njemački autoklub je izračunao: U toj je državi na autocestama prošle godine bilo 521.000 sati prometnih gužvi!

Porast u vremenu trajanja prometnih gužvi objašnjava se povećanjem broja kilometara koje prelaze vozači te povećanim intenzitetom radova na cestama

Ukupno trajanje prometnih gužvi na njemačkim autocestama povećano je za 14 posto, kompariraju li se 2018. i 2019. godina. Prošle godine bilo je ukupno 521.000 sati prometnih gužvi.

Najgore je bilo u pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji na čijim je autocestama zabilježeno 36 posto od svih prometnih gužvi. Sljedeća je Bavarska s 18 posto, a na trećem mjestu je Baden-Württemberg s 11 posto.

Porast u vremenu trajanja prometnih gužvi objašnjava se povećanjem broja kilometara koje prelaze vozači (za jedan posto) te povećanim intenzitetom radova na cestama.

Gledaju li se pojedinačne dionice, najgušći je promet bio na A3 (Köln-Frankfurt-Passau) s 206 kilometara gužvi po jednom kilometru autoceste, A8 (Salzburg – Munich – Karlsruhe) sa 187 kilometara gužvi po jednom kilometru autoceste, te A1 (Lübeck – Hamburg – Köln) sa 175 kilometara gužvi po jednom kilometru autoceste. Najgori dan za putovanje, s najviše gužvi, je srijeda, a nakon toga idu četvrtak i petak.