Test krovnih kutija za automobile: Očekivani pobjednik i jedno neugodno iznenađenje!

Skinite krovne kutije s automobila ako vam više ne trebaju. One u prosjeku povećavaju potrošnju goriva za čak 18 posto

Njemački autoklub ADAC testirao je krovne kutije za automobile, ukupno 10 primjeraka. Očekivano, pobijedio je najpoznatiji proizvođač Thule sa svojim modelom Motion XT L, koji košta oko 590 eura. Drugi je Kamei Oyster (630 eura), a treći Atea Casar (420 eura).

Istu visoku ocjenu dobar (najviše ocjene vrlo dobar u testu nije bilo) dobili su Hapro Tirvor 440, Mont Blanc Altitude 450 te Norauto Bermude 400, koji je ujedno i najjeftiniji proizvod na testiranju (300 eura).

Srednju ocjenu zadovoljavajuće dobili su Jetbag 80 Family, Northline Tirol 420 te G3 Reef 580. Posljednji s ocjenom dovoljan je Farad Zeus 480 L. Zanimljivo, upravo ovaj proizvod reklamira se s kapacitetom 480 litara, a izmjereno mu je samo 400 litara.

Kod G3, Farada i Northlinea problem je komplicirano postavljanje na krov automobila. Najmanju masu ima Jetbag Family (samo 14.8 kg),  a najteži je Northline s čak 22.4 kg. U testovima vožnje, odnosno kočenja, kod Zeus Farada se blago otvorio poklopac što je bilo dovoljno da iz njega ispadnu stvari. To definitivno nije ugodan podatak.

Za kraj, skinite krovne kutije s automobila ako vam više ne trebaju. One u prosjeku povećavaju potrošnju goriva za čak 18 posto.