Zanimljivi trendovi: Električni automobili sudjeluju u više nesreća nego benzinci i dizelaši!

Mnogi vozači nisu svjesni ogromnog momenta i snage koju razvijaju automobili poput Teslina Modela S već od prvih okretaja motora

Gleda li se prosjek, električni automobili sudjeluju u 20 posto više nesreća nego automobili s dizelskim i benzinskim motorima. Taj podatak objavio je danski dnevni listi Politiken, a on je u suštini i logičan. Idemo dalje – gledaju li se samo Teslina vozila, ona sudjeluju u 50 posto više nesreća nego benzinci i dizelaši! U posljednje dvije godine samo je u Danskoj bilo 1500 nesreća s Teslinim automobilima! I taj podatak ne kosi se sa zdravom logikom! Zašto?

Mnogi vozači nisu svjesni ogromnog momenta i snage koju razvijaju automobili poput Teslina Modela S već od prvih okretaja motora. Zbog toga vozila snažno ubrzavaju pa su iznimno česte nesreće u kojima se vozači zaletavaju u druge automobile u podzemnim garažama ili na parkiralištima. Česta su oštećenja i u kućnim garažama. Broj takvih nesreća pada nakon nekoliko mjeseci, jer se vozači očigledno priviknu na drukčiji raspored snage i momenta u odnosu na benzince ili dizelaše.

Slične brojke zabilježena su i u Švicarskoj pa se Danska ne može smatrati izdvojenim slučajem.