Ford Vs. Jeep: Veliki proizvođač kreće s linijom SUV-ova Bronco!

Zasad nema informacija o tome hoće li se Bronco ili Bronco Sport prodavati u Europi

SUV-ovi, SUV-ovi i samo SUV-ovi – to se traži, a onda to morate isporučiti kupcima. Ford već ima niz takvih proizvoda, a sad osniva i posebnu liniju Bronco, nazvanu po legendarnom terencu predstavljenom još 1965. godine (posljednja generacija nestala je 1996. godine), koja bi se trebala suprotstaviti Jeepu.

Zasad su se na špijunskim fotografijama pojavila dva buduća proizvoda, prvi je Bronco, koji ide u direktan napad na Jeep Wrangler, a drugi je manji Bronco Sport (u klasi Jeep Compassa). Uz potonji model ići će 2,0-litreni benzinac s 250 KS, a kasnije će u njega biti ugrađivan i 1,5-litreni benzinac.

Bronco će, kao i Wrangler, imati verziju s dvoja i četvera vrata te tvrdi ili meki krov koji je moguće skinuti. Po gumama se vidi da će mu jedan od prioriteta biti ozbiljni terenski izazovi.

Predstavljanje oba modela će biti uskoro, a i prodaja će krenuti prije kraja godine. Zasad nema informacija o tome hoće li se Bronco ili Bronco Sport prodavati u Europi. Poznato je tek da je Ford zaštitio ime Bronco u Europi pa je i to neki indikator.