Različiti pogledi na dezinficiranje javnog prijevoza zbog koronavirusa: Jedni misle da je efikasno, a drugi da nema smisla!

U njemačkom Kölnu tvrde da se autobusi i vlakovi čiste na kraju svakog dana i da više od toga nije moguće, odnosno da nije efikasno

U glavnom gradu Velike Britanije radnici koji održavaju vozila javnog prijevoza (vlakovi, autobusi i metro) počeli su koristiti mnogo snažnija sredstva za dezinfekciju ručki i ostalih dijelova koje putnici dodiruju. Čiste se češće i stanice, odnosno stajališta javnog prijevoza.

No, ima i onih koji se na slažu da je to efikasno. U njemačkom Kölnu misle da ta metoda nema previše smisla jer bi autobuse i vlakove trebalo čistiti nakon što prvi putnici opet dodirnu ručke. Tvrde da se autobusi i vlakovi čiste na kraju svakog dana i da više od toga nije moguće, odnosno da nije efikasno. Također, zbog svega toga Nijemci misle da ni dezinficiranje nema previše smisla. Inače, njemačka kancelarka Anglea Merkel je izjavila da će u Njemačkoj koronavirusom biti zaraženo od 60 do 70 posto stanovništva.