Michelin najavljuje: Od 2023. godine u gume idu čipovi! Pomoću aplikacije bit će dostupni brojni podaci!

RFID čipovi funkcioniraju pomoću radijske frekvencije. Korisnici će na posebnoj aplikaciji za mobilne telefone dobivati ključne informacije o gumama, poput istrošenosti ili napunjenosti zrakom

Proizvođač guma Michelin najavljuje da će u svoje pneumatike od 2023. godine početi ugrađivati čipove kako bi ih korisnici mogli lakše kontrolirati. Gume su posebno važne u velikim flotama transportnih vozila i vlasnicima je važno u kakvom su stanju, jesu li optimalno napunjene zrakom. Gume koje su ispod tvornički propisanih razina utječu na povećavanje potrošnje goriva.

RFID čipovi funkcioniraju pomoću radijske frekvencije. Korisnici će na posebnoj aplikaciji za mobilne telefone dobivati ključne informacije o gumama, poput istrošenosti ili napunjenosti zrakom.

Jedno od pet vozila, tvrde u Michelinu, ima gume koje nisu prikladne za daljnju vožnju, ostalih 63 posto guma na vozilima nije optimalno, odnosno postoji neki problem s njima koji može eskalirati i postati mnogo ozbiljniji. Ovaj čip će korisnicima pružiti ključne informacije.

RFID tehnologija moći će se koristiti u gumama za osobna vozila.