Prvi tetovirani automobil: Proces je bio dugotrajan i skup!

Umjetnica je na ovom projektu radila više od šest mjeseci. Prvo je s automobila skinuta boja pa su utiskivani motivi, onda su još pojačavani bojom

Uvijek važno biti prvi! Druge nitko ne pamti. Sjećate li se tko je bio drugi tim na Mjesecu, sjećate li se ljudi koji su rekli: ovo je drugi mali korak za čovjeka, a veliki korak za čovječanstvo?! Tko će znati hoće li umjetnica iz Londona Claudia De Sabe ostati u kolektivnoj svijesti ljubitelja automobila, ali barem se može pohvaliti da je i ona napravila nešto – prva!

Dakle, sa suprugom Yutarom prva je tetovirala – automobil! Model je bio Lexus UX, a umjesto igala kojima se oslikavaju ljudska tijela Claudia i Yutaro su koristili male bušilice, koje su stvarale mikro rupice u limu.

– Kad tetovirate ljude morate razmišljati o mišićima i tkivu ispod kože. Kad tetovirate automobil morate razmišljati o linijama koje se mijenjaju na karoseriji – rekla je Claudia De Sabe.

Umjetnica je na ovom projektu radila više od šest mjeseci. Prvo je s automobila skinuta boja pa su utiskivani motivi, onda su još pojačavani bojom. Korišteni su i zlatni listići… Glavni motiv je, čini se, japanski ukrasni šaran koi. Na kraju je cijeli automobil premazan zaštitnim lakom. Tetoviranje je koštalo više od 135.000 eura.