Trumpova administracija uvodi nove mjere: Napušta se Obamin ekološki koncept, automobili će biti jeftiniji!

Američki predsjednik odlučio je zanemariti sve ekološke norme i savjete znanstvenika o zagrijavanju Zemlje zbog pojačanog ispuštanja stakleničkih plinova

Dok je Europa ekološki regulirana do razine na kojoj se proizvođači automobila muče s propisanim emisijama štetnih plinova, američki predsjednik Donald Trump odlučio je zanemariti sve ekološke norme i savjete znanstvenika o zagrijavanju Zemlje zbog pojačanog ispuštanja stakleničkih plinova.
Prijašnje ekološko pravilo, doneseno u vrijeme Obamine administracije, zapovijedalo je proizvođačima automobila da do 2025. svake godine smanjuju emisije štetnih plinova za pet posto. Odnosi se to na prosjek pojedinih proizvođača u njihovoj ukupnoj prodaji automobila u Americi.
Donald Trump je sad to smanjio, odnosno donio je uredbu da proizvođači automobila svake godine, do 2026., moraju smanjivati ukupnu emisiju svojih prodanih automobila za 1.5 posto godišnje.
Kaže predsjednik da će to u prosjeku učiniti automobile jeftinijima za 3500 dolara po jednom vozilu. Naime, na njih neće trebati ugrađivati skupe sustave za reduciranje emisija štetnih plinova.
Ima li sve ovo veze s lošim rezultatima Trumpove administracije u borbi s koronavirusom? To možemo samo nagađati…