Samo za rijetka tržišta: Znate li da je Duster pick-up već godinama u prodaji?

Renault je krajem 2018. godine predstavio koncept Orocha baziran na drugoj generaciji Dustera, ali on još nije krenuo u serijsku proizvodnju

Već dugo se priča o tome hoćemo li u Europi vidjeti Daciju Duster pick-up. Jasnih odgovora nema, ideja ima pa je zasad sve u izmaglici neizvjesnosti. Uglavnom, na bazi Dustera prve generacije Renault je konstruirao pick-up koji prodaje na južnoameričkim tržištima već pet godina.

Renault Duster Oroch ima 155 milimetara duži međuosovinski razmak od SUV-a. Prostor u kabini je ostao isti, a ukupna dužina vozila je 470 cm. Teretni prostor ima kapacitet 683 litre.

U ponudi su dva benzinski motora, 1,6-litreni (110 KS) s petstupanjskim mjenjačem te 2,0 litreni (140 KS) sa šeststupanjskim mjenjačem (ili 4-stupanjskim automatikom).

Na brazilskom tržištu motori su prilagođeni i za uporabu metanola. Pogon je samo na prednje kotače. Oprema je relativno skromna i u uključuje navigaciju, klima-uređaj, CD player, upravljač prilagodljiv samo po visini…

Renault je krajem 2018. godine predstavio koncept Orocha baziran na drugoj generaciji Dustera, ali on još nije krenuo u serijsku proizvodnju.