Policijski presretač koji ulijeva strah u kosti: Chevrolet Tahoe koristi moćni V8!

Specifikacije performansi za policijska vozila rijetko se objavljuju, ali u civilnom obliku ovaj V8 proizvodi 355 konjskih snaga

Sjećate li se V8 presretača iz filma Pobješnjali Max? Taj kultni automobil je gotovo poput male bebe u odnosno ne presretače koje voze američki predstavnici zakona. Policijski službenici u Sjedinjenim Državama veliki su obožavatelji velikih i zastrašujućih vozila pa ne čudi zašto mnogi odjeli koriste Dodge Charger i Ford Explorer Hybrid kao presretače. Ali čak i kada im ta vozila nisu dovoljno velika, mnogi se policijski odjeli okreću prema novom Chevrolet Tahoeu (dugačak je 535 cm). Nakon što je početkom ove godine predstavljen u civilnoj verziji, Chevrolet Tahoe iz 2021. upravo je predstavljen kao policijski presretač.

Policija često koristi moćne kombinacije motora pa i ovaj slučaj nije iznimka jer Tahoe pokreće moćni 5,3-litreni V8 motor s 10-stupanjskim automatskim mjenjačem. Specifikacije performansi za policijska vozila rijetko se objavljuju, ali u civilnom obliku ovaj V8 proizvodi 355 konjskih snaga. Ovaj V8 nudi dinamičko upravljanje radom cilindara, a u ekološkom modu rada funkcioniraju samo dva cilindra.

Policijska verzija modela dobila je jedinstvenu prilagodbu ovjesa koja se naginje mnogo manje od ‘civilne’ verzije. Reducirana je i visinu ovjesa  za poboljšanu aerodinamiku kod velikih brzina. Ugrađene su Brembo kočnice sa šesteroklipnim čeljustima, tu su i blokada stražnjeg diferencijala te bull bar za guranje svih neposlušnih vozača s ceste. 

Policajci bi trebali uživati i u novoj tehnologiji te sigurnosnim značajkama ovog ažuriranog Tahoea, uključujući 4G LTE Wi-Fi Hotspot, HD kameru za parkiranje, upozorenje o sudaru i automatsko kočenje u nuždi… Očekuje se da će ove nove flote policijskih verzija Tahoea krenuti u proizvodnju kasnije ove godine, a raspoloživi će biti s početkom 2021. godine.