Lancia Delta Integrale, Renault 5 Turbo, Mecedes 190E Evo II…: Policija je loveći jednog kriminalca pronašla najimpresivniju kolekciju (ukradenih) automobila!

Navodno su automobili otuđeni u pet europskih država i ovaj pronalazak obradovat će vlasnike

Mnogi bogataši u svojim kolekcijama imaju Ferrarije, Lamborghinije, Bugattije, ali španjolska policija naišla je na vjerojatno najimpresivniju kolekciju sportskih automobila. Idemo redom… Policijski službenici tražili su kradljivca i ukradeni generator, težak 3.5 tona, koji je nestao s jednog gradilišta u Baskiji.

Traženo je i pronađeno na jednom imanju u okolici Getarije. No, uz generator i uhvaćenog 42-godišnjaka bila je tu i određena količina ilegalnog oružja te jedno skladište. Policija je zatražila i dobila nalog za pretres cijelog imanja i u toj zgradi je naišla na zgoditak, čak 26 ukradenih automobila i to ne bilo kakvih nego redom cestovnih legendi.

Među njima su BMW M3 (E30), BMW M3 (E36), Ford Escort RS Cosworth (jedan od 7145 proizvedenih), Ford Sierra RS500 Cosworth (jedan od 500), Lancia Delta HF Integrale, Mercedes-Benz 190E Cosworth Evolution II (jedan od 502), više Mitsubishi Lancera Evolution (IV, VI, VI Tommi Mäkinen Edition, VII…), Renault 5 Turbo (one of 4,987) te Peugeot 205 GTI.

Svi su ovi automobili ukradeni, a na nekima su krivotvoreni brojevi šasija. Navodno su automobili otuđeni u pet europskih država i ovaj pronalazak obradovat će vlasnike. Mnogi su već sigurno izgubili nadu da će ih ikada vidjeti.