Velike promjene u Renaultu: Nema novih generacija Scenica, Talismana i Espacea, a u Europu dolazi Arkana!

Ovim potezom francuski proizvođač automobila će uštedjeti mnogo novca, a fokusirat će se na SUV-ove i crossovere

Pad prodaje limuzina i monovolumena natjerao je Renault na ozbiljnu odluku. Iz visokog izvora u toj kompaniji stiže vijest da neće razvijati novu generaciju limuzine Talisman, te dvije ikone, monovolumena Espace i kompaktnog Scenica te Grand Scenica. Oba modela bili su pioniri u svojim klasama, ali sad im se polako bliži kraj, odnosno na isteku ovih generacija nećemo vidjeti nasljednike.

Ovim potezom francuski proizvođač automobila će uštedjeti mnogo novca, a fokusirat će se na SUV-ove i crossovere. U zapadnu Europu sigurno će doći crossover (kupe-SUV) Arkana, koji je dobro prihvaćen u Rusiji i Južnoj Koreji (tamo se prodaje pod markom Samsunga).

Arkana je kompaktni SUV s prednjim pogonom koji je baziran na platformi manjeg Captura. Pogon je samo na prednje kotače, a možemo ga nazvati i (BMW-om) X6 za siromašne jer u Rusiji bazna verzija košta oko 15.000 eura. U zapadnoj Europi treba očekivati višu cijenu jer se početna ruska verzija sa starim 1,6-litrenim atmosferskim motorom sigurno neće prodavati.