Volvo objašnjava zašto je smanjio brzinu svojih vozila na 180 km/h, a ima i još jednu funkciju koja omogućuje dodatno smanjenje brzine!

u Volvu to vide kao njihovu dužnost čak i ako će zbog toga izgubiti neke kupce

Svi novi automobili Volva dolaze s ograničenjem brzine 180 km/h, a sad su predstavnici proizvođača pokušali objasniti zašto su to učinili.

– Kao i s uvođenjem sigurnosnog pojasa s tri točke 1959. godine, koji je spasio milijune života, šaljemo snažan signal: želimo smanjiti broj ozlijeđenih i poginulih na cestama. Vidimo to kao našu dužnost čak i ako ćemo zbog toga izgubiti neke kupce. Naša obveza kao proizvođača automobila je poboljšati cestovnu sigurnost.

Dakle, svi novi automobili Volva dolaze s navedenim ograničenjem brzine, ali to ne vrijedi za sportsku marku Polestar. Sad, možda tu ima i nedosljednosti – ako jedno vrijedi za Volvo zašto ne ići do kraja pa ograničenje produžiti na Polestar?! No, dobro…

Uglavnom, kad kupite Volvo možete ići i dalje i pomoći tzv. Care Keya onemogućiti vašeg juniora ili juniorku koji će posuditi auto da voze brzo. Sami možete dodatno smanjiti brzinu vozila, a osoba koja posudi vaš Volvo neće moći voziti brže…