Održavanje aluminijskih naplataka: Mogu vam poslužiti i sredstva koja imate u domaćinstvu!

Pasta za zube ne bi trebala sadržavati abrazivne čestice. Stavite malo paste na čistu krpu i energično trljajte aluminijske naplatke

Aluminijski naplatci lijepo izgledaju na automobilima, ali ih treba održavati. Na njima se nakupljaju nečistoće od svakodnevne vožnje, a i prašina koja nastaje trenjem kočnica i koja može oštetiti naplatke. Osim specijaliziranih sredstava za čišćenje naplataka, postoje i druga sredstva koja svi imaju kod kuće. Dakle, ako nemate specijalizirana sredstva možete se snaći koristeći ono što vam je nadomak ruke. Jedno od tih sredstava za čišćenje je sprej za pećnicu. Uklonite grubu prašinu vodom i pričekajte da se naplatci osuše. Zatim prskajte aluminijske dijelove sprejom za pećnicu i ostavite da sredstvo djeluje do 30 minuta. Potom naplatke prebrišite mokrom spužvom i zalijte vodom.

Drugo sredstvo za čišćenja naplataka je pasta za zube. Međutim, pasta ne bi trebala sadržavati abrazivne čestice. Stavite malo paste na čistu krpu i energično trljajte aluminijske naplatke. Na kraju sve operite vodom.

Još jedan savjet: aluminijski naplatci imaju brojne dijelove do kojih se teško može doći krpom ili spužvom. U ovom slučaju, stara četkica za zube je idealna – s njom ćete lako ući u uska područja te u unutarnje dijelove.