Njemačka policija dobila je novi automobil: Od sada je u floti i električna ‘igračka’!

E.GO Life je namijenjen aktivnom patroliranju pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li uspjeti sustići kriminalce

Od ekoloških aktivista, koji podržavaju ovaj novi smjer, do mnogih građana koji ismijavaju izbor… Njemačka policija u pokrajini Sjeverna Rajna i Vestfalija ima novi automobil. Dosad ste često čitali o tome da je njemačka policija nabavila kontingent novih serija 3 ili C klasa, ali svijet se mijenja, a s njim i vozni park.

Nova zvijezda policijskog voznog parka je E.GO Life, mali električni automobil njemačke proizvodnje koji ima raskošan domet od 100 kilometara te mjesto za dvojicu policijskih službenika. Maksimalna brzina je 130 km/h, ali pitanje je koliki će onda biti domet. Dužina Lifea je samo 343 centimetra.

Inače, u lokalnim krugovima proizvođača E.GO se naziva njemačkim Teslom, što ne može biti dalje od istine. Life je jedini model ovog proizvođača, koji je trenutno pod zaštitom države od bankrota.

E.GO Life je namijenjen aktivnom patroliranju pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li uspjeti sustići kriminalce, koji obično ne voze električne igračke, te što će se potom dogoditi jer ih neće moći izgurati s ceste zbog skromnih dimenzija. Mnogi kritičari u Njemačkoj nemaju ništa protiv električnih automobila u voznom parku policije, ali Life…