Predstavljen je osvježeni Volkswagen Arteon: Od sada i kao Shooting Brake!

Bazni Arteon SE bit će sveobuhvatno opremljen i pokušati postaviti standarde: 10.3-inčni Volkswagenov Digital Cockpit postao je dostupan u osnovnoj opremi

Volkswagen Arteon u prodaji je od 2017. godine. Arteon je sada dobio vrlo suptilnu vanjsku nadogradnju i prilično atraktivnu doradu interijera. Potez je to za koji tvrtka kaže ga više usklađuje sa svojim statusom perjanice Volkswagena.

Osim promjene stila i nadogradnje tehnologije, sve nove varijante znatno proširuju asortiman počevši od atraktivne i moderne Arteon Shooting Brake verzije. Novost za Arteon je da će europski kupci imati opciju kupnje s plug-in hibridnim pogonskim agregatom snage 218 KS (56 km samo na električnu energiju) i izvedbe Arteon R tradicionalno orijentirane na performanse s 320 KS (pogon na sve kotače, torque vectoring).

Iako još nije službeno objavljeno, očekuje se da će dvolitreni turbodizelaš razvijati 150 i 200 KS. Dvolitreni benzinci također bi trebali razvijati 190 i 280 KS. 

Čak i bazni Arteon SE bit će sveobuhvatno opremljen i pokušati postaviti standarde: 10.3-inčni Volkswagenov Digital Cockpit postao je dostupan u osnovnoj opremi, kao i bežični Apple CarPlay te Android Auto, ulazak bez ključa te 8-inčni MIB3 infotainment zaslon. Arteon također donosi i standardne sigurnosne značajke poput automatiziranog kočenja u nuždi i nadgledanja mrtvog kuta te moderne 18-inčne kotače s novim modernim dizajnom.